Project TURTLE

Community-Art Project TURTLE 

foto

Er wordt al een tijdje op de achtergrond gewerkt aan het community-art project TURTLE. Vanaf 28 mei gaat hopelijk heel Nijmegen mee doen. Het is de aanloop naar het grote publieksproject ‘De Wereld op Reis’ dat in Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten plaats vindt.

Ver buiten ons oog, in de oceanen, is de afgelopen decennia een enorm milieuprobleem ontstaan: de ‘Plastic Soep’. Een probleem dat is ontstaan door plastic zwerfafval. Het is bijna ondoenlijk om de ‘Plastic Soep’ op te ruimen, maar voorkomen dat deze verder aangroeit is wel mogelijk, gewoon door zwerfafval te voorkomen. Dat kan iedereen.

Op het strand van de Kaaij geeft Stiksoep 13 juli het startschot van het project ‘De Wereld gaat op Reis’. Dit is het nationale project van de in Amsterdam gevestigde Stichting Klean. Om Nijmegen vast op te warmen voor dit project starten we nu al met het community-art project TURTLE. Tijdens dit project mogen alle Nijmegenaren plastic afval inzamelen en in de containers doen die de DAR speciaal voor dit project zal plaatsen in de stad. Het liefste zwerfvuil want dan krijgen we ook onze stad schoon. Van het afval maken we tijdens de vierdaagse sculpturen en mode. Van de plastic flesjes worden reusachtige schildpadden gemaakt.

Wij roepen iedereen in Nijmegen op om plastic afval in te zamelen. Vooral flesjes want daar hebben we er duizenden van nodig om de schildpadden te bouwen.

Na de inzameling gaan we op locatie bouwen. Iedereen is welkom vanaf 7 juli bij de Kaaij en vanaf 14 juli op Festival Op ’t Eiland. Daar mag iedereen flesjes komen bevestigen aan de schildpad. Zorg dat je onderdeel bent van deze gebeurtenis want hij zal de geschiedenis van Nijmegen ingaan als een van de meest duurzame kunstprojecten ooit!!

Alle praktische informatie van het project TURTLE vind je hier:

Kijk voor de voortgang van het project op onze Facebook pagina ‘Nijmegen Turtle’, hier vind je:

  • Wat gebeurd er in de wijken.
  • Verhalen van Nijmegenaren die plastic rapen en inzamelen.
  • Verhalen van wijkverenigingen, sportverenigingen  en scholen.
  • Geef je eigen verhaal of mening

Het project van Stiksoep is een dynamische en inspirerende samenwerking van kunstenaars, gemeente, bedrijven, scholen en heel veel betrokken Nijmegenaren!

Je kunt ons volgen op

  • Twitter: @Stiksoep
  • www.stiksoep.nl
  • Like ons en geef je mening op onze Facebookpagina TURTLE

Voor vragen stuur je mailtje naar turtle@stiksoep.nl

 

Draagt u de rivieren en de oceanen ook een warm hart toe en wilt u ons financieel sponsoren dan kan dat via sms donatie. Stuur een SMS naar 1008 met de tekst ‘DONATIE SOEP’ en u kunt een bedrag vanaf 2 euro invullen waarmee u onze projecten mogelijk maakt.

 SMS:  DONATIE SOEP naar 1008

2 reacties op “Project TURTLE

    • Hoi Marisha, wij kennen KeepItCleanDay natuurlijk goed, ook een heel goed initiatief om deze planeet schoon te houden. Fijn dat je plastic flesjes voor ons gaat verzamelen, die hebben we heel hard nodig… en we overleggen binnenkort over mogelijke samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *