‘Plastic Soep’ educatie en workshops in het Natuurmuseum

natuurmuseumlogoDinsdag 2 juli start de Stiksoep expositie in het natuurmuseum in Nijmegen. De eerste verdieping is ingericht met vogels en dieren die bedreigd worden door de ‘Plastic Soep’. Er zijn foto’s en video’s die de gevolgen van de menselijke gemakzucht weergeven. Het doel is mensen bewust te maken van de desastreuze gevolgen van de bedreigende ‘Plastic Soep’. De zee├źn en oceanen zijn maritieme afvalbelten geworden. Het zwerfafval vormt een bedreiging van onze ecosystemen. Vissen en andere zeedieren krijgen het plastic binnen en gaan eraan dood. We moeten verdere aangroei met zijn alle voorkomen…. Hiervoor geeft Stiksoep educatie aan verschillende doelgroepen. Voor het project ‘De Wereld Op Reis’ komen er de komende weken verschillende activiteiten op gang. De expositie bij het Natuurmuseum is na het community-art project TURTLE de volgende stap.

Er zijn ook workshops in het Natuurmuseum op 4, 10 en 14 juli van 13:00 tot 16:00 uur. Een kunstenaar begeleid de kinderen met het maken van dieren of bloemen van plastic afval. Je hoeft je niet aan te melden loop gewoon binnen en doe mee. Je mag je eigen gevonden plastic afval meenemen maar er is ook genoeg op lokatie.

Reacties zijn gesloten.