STEM OP ONZE STICHTING

Uitgelicht

seal lichter-page-001

STEM OP ONS PROJECT VAN 26 MAART TOT 10 APRIL en red onze blauwe planeet met haar inwoners!! STIKSOEP mag meedoen aan de landelijke VOORBeeld verkiezing 2019, van het platform @VOOR.nl, om financiering te winnen voor nieuwe projecten van onze ANBI stichting. Klik en stem op ons maar stem vooral ook voor jezelf want deze wereld is ook van jou!

DUS STEM NU en klik op de onderstaande link, daar kun je ons project 2 x 10 punten geven.

Ga niet meteen naar het project maar selecteer eerst het icoontje van Facebook of LinkedIn en ga dan naar ons project. Daar kun je rechts in de hoek plussen naar 10 punten. Je mag dus 2x 10 punten geven, dus 20 punten in totaal!

1x via een Facebook link en en 1x 10 punten via de LinkedIn link. Niet vergeten te plussen naar 10 punten.. Succes met stemmen en heel erg bedankt namens alle Stiksoepers en rivier/oceaan bewoners 🙂

Klik op deze link om te stemmen: STEM NU

EEN EINDE AAN EEN TURTLE ERA………

Turtle POSTER plakkenJPG  turtlepic  1236622_156780001194901_1863663480_n  059  DSC07401

Dat was het dan… de TURTLE is niet meer. Vandaag haalde we samen met Staatsbosbeheer, de laatste stukken van de TURTLE uit de Bisonbaai. De DAR haalt ze op en zorgt ervoor dat alles verantwoord recycled wordt. De maand van kunstzinnig actievoeren in Staatsbosbeheergebied de Bisonbaai is alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. We kregen veel positieve reacties en veel vragen wanneer we weer zo’n goede actie doen. Bewonderaars vinden het ook echt nodig om op een positieve manier aandacht te vragen voor dit zeer grote wereldwijde plastic zwerfafval probleem.

Wij gaan natuurlijk gewoon door, houdt de nieuws site in de gaten op www.stiksoep.nl. Wij gaan gewoon door met kunstzinnig actievoeren. En het educatie programma voor de basisschool is nog verder uitgebreid, klik op deze link voor het schoolprogramma.

Vind jij het ook belangrijk dat we blijven stunten met kunst en educatie, steun onze stichting dan en koop een kunstzinnig Popart ‘Plastic Soep’ soepblik op onze webshop. Of doneer een bedrag op onze bankrekening.

 

TURTLE neemt afscheid…

1236622_156780001194901_1863663480_n

Onze Turtle neemt donderdag 26 september afscheid. Na maanden van trouwe dienst als kunstzinnige oproep voor schone rivieren en oceanen is het tijd om te gaan…..

Aan het eind van de donderdagochtend wordt ze opgehaald door de DAR en wordt ze netjes naar de plastic recycle plek gebracht.

Tenzij er nog een reddende engel komt en haar wil adopteren…….;)

Video installatie in het Valkhofmuseum.

iphone jul 2013 811            iphone jul 2013 963

 

In het Valkhofmuseum heeft Stiksoep een video installatie gebouwd van de kunstenaar Anita Waltman om aandacht te vragen voor de Plastic Soep problematiek. De installatie is opgebouwd met popart Plastic Soep blikken die gedeeltelijk gesponsord zijn door Blico Blikproducten.

‘Plastic Soep’ educatie en workshops in het Natuurmuseum

natuurmuseumlogoDinsdag 2 juli start de Stiksoep expositie in het natuurmuseum in Nijmegen. De eerste verdieping is ingericht met vogels en dieren die bedreigd worden door de ‘Plastic Soep’. Er zijn foto’s en video’s die de gevolgen van de menselijke gemakzucht weergeven. Het doel is mensen bewust te maken van de desastreuze gevolgen van de bedreigende ‘Plastic Soep’. De zeeën en oceanen zijn maritieme afvalbelten geworden. Het zwerfafval vormt een bedreiging van onze ecosystemen. Vissen en andere zeedieren krijgen het plastic binnen en gaan eraan dood. We moeten verdere aangroei met zijn alle voorkomen…. Hiervoor geeft Stiksoep educatie aan verschillende doelgroepen. Voor het project ‘De Wereld Op Reis’ komen er de komende weken verschillende activiteiten op gang. De expositie bij het Natuurmuseum is na het community-art project TURTLE de volgende stap.

Er zijn ook workshops in het Natuurmuseum op 4, 10 en 14 juli van 13:00 tot 16:00 uur. Een kunstenaar begeleid de kinderen met het maken van dieren of bloemen van plastic afval. Je hoeft je niet aan te melden loop gewoon binnen en doe mee. Je mag je eigen gevonden plastic afval meenemen maar er is ook genoeg op lokatie.