Vuilruim actie met basisschool de Oversteek en Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer De Gelderse Poort heeft zijn jaarlijkse vuilruimactie in de uiterwaarden van de Gelderse Poort. Dit is het negende jaar dat zij de uiterwaarden opruimen met de hulp van schoolkinderen. Boswachter Rick Basten begeleid de actie in De Stadswaard van Nijmegen. Dit is het begin van de Ooypolder die grenst aan de binnenstad van Nijmegen.

Ook de organisatie Free Nature van het wildbeheer in de Stadswaard helpt mee.

DSC07033DSC06988

Anita Waltman van Stiksoep laat aan alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Oversteek uit Oosterhout (Gld) zien wat de gevolgen van plastic zwerfafval zijn voor onze oceanen, de grote plastic afvalbergen ‘De Plastic Soep’. De kinderen zijn onder de indruk van de foto’s, vooral de getroffen dieren maken indruk.

DSC06986 DSC06985

 

En dan een korte impressie van de kinderen die flink wat vuil hebben geruimd. Ook hebben ze plastic flessen ingezameld voor het community art project TURTLE dat aankomende vierdaagse plaatsvind.

.Uiteindelijk komt De DAR al het afval ophalen om het te verwerken.DSC07035

De rode buut

Het Stiksoep programma bij basisschool de Rode Buut in Nijmegen was een groot succes. De kinderen hebben veel plastic afval verzameld en er hele mooie dingen van gemaakt. De expositie zag er mede dankzij meester Remco erg goed uit. Er kwamen veel kinderen en ouders kijken.